PARISIAN HERITAGE

 

 

Carolyn Jenkins – Botanical Illustrator
(September 2018)

 

Na te zijn afgestudeerd in Botanische illustratie bij de Chelsea Physic Garden in Londen, werd Carolyn Jenkins bekroond met Gold Metal en de beste tentoonstelling van de RHS voor haar botanische waterkleuren. Omdat ze half Frans is, haar moeder is in Parijs geboren, heeft ze prachtige herinneringen aan haar jeugdvakanties in Frankrijk en houdt ze ervan om door de straten van Parijs te wandelen. Toen Darphin op zoek was naar een kunstenaar om 'Botanical Force For Beauty' te illustreren, was er geen betere keuze dan de beroemde botanische schilder Carolyn Jenkins voor een succesvolle samenwerking.


Maison Baluchon – French high-end
accessory designers (June 2018)

 

In de kern van hun partnerschap delen Darphin en Maison Baluchon dezelfde visie: de natuur in al haar vormen vieren. Darphin werd gecharmeerd door het Franse luxemerk. Maison Baluchon, gecreëerd door Nathalie Vidal en haar partner, Toma Bletner, is gebouwd op de filosofie van het Franse vakmanschap. Voor Darphin ontwierpen ze een exclusief patroon en Beauty Vanity Case in een beperkte oplage, volledig handgemaakt om je favoriete Darphin-selectie te dragen, die de elegantie en Franse savoir-faire belichaamt. Het unieke botanische motief, ook met de hand getekend, geeft Darphins Botanical Force for Beauty weer.


Nicolas Ouchenir – Parisian artist and
calligrapher (June 2017)

 

Visionair, intuïtief, fervent voorstander van het Franse vakmanschap en de art de vivre: Nicolas Ouchenir heeft zich de kunst van kleine inktspatten eigen gemaakt, zoals hij zegt, "schoonheid zonder imperfectie is oninteressant". Voor Darphin biedt hij een waardering van schoonheid die de authentieke Franse art de vivre weerspiegelt.
Toen Darphin besloot zijn vlaggenschip L’Institut Darphin Vendôme in het hart van Parijs te vernieuwen, vond het merk een geestverwant in Nicolas Ouchenir. In elke behandelkamer brengen zijn inkttekeningen enkele van de meest geliefde hoeken van de Lichtstad tot leven, maar met een draai: een Parijse kijk op de stad, door de ogen van de Darphin-vrouw.

Bovendien heeft in L’Institut Darphin Paris Vendôme elke cabine de originele Ouchenir-interpretaties van enkele van de ster-ingrediënten van Darphin, zoals jasmijn, roos, kamille, sinaasappelbloem en de iconische essentiële olie-elixer met nectar van 8 bloemen.


Antoinette Poisson – « Dominoté » Behangontwerpers (januari 2016)

 

Tussen Darphin en Antoinette Poisson begon het allemaal met een gedeelde passie voor ambachtelijk vakmanschap, Franse knowhow, uitstekende prestaties en prachtige grondstoffen.
In 2012 kwamen drie jonge specialisten in de restauratie en het behoud van de beeldende kunst bij elkaar om het merk "À Paris chez Antoinette Poisson" te creëren, zo genoemd naar de Marquise de Pompadour, de oude favoriet van Louis XV, die met name bekendstond om haar liefde voor decor en behang. Het doel van Julie Stordiau, Vincent Farelly en Jean Baptiste Martin: om de "Dominoté"-stijl van behang te doen herleven met behulp van de originele 18e-eeuwse handwerktechnieken, die de wonderbaarlijk rijke en kleurrijke geometrische en bloemmotieven terugbrengen in de mode.
Dankzij deze prachtige samenwerking tussen Antoinette Poisson en Darphin hebben we The Darphin signature lederen clutch gemaakt met een exclusief "domino"-ontwerp. Volledig handgemaakt, in een zeer beperkte oplage van 10 genummerde stukken met een geïntegreerde, met leder versierde spiegel versierd met de Darphin-bloem, is het een praktisch knipoog naar schoonheid.
ONTDEK DARPHIN


Lees meer over het merk Darphin via onderstaande links